Hjem

Overnatting

Fiskemuligheter

Turmuligheter

Om Tromsnes Gård

Kontakt / BookingFoto: Bjørn Rønningen

Som vår gjest kan du også fritt benytte vår fiskerett på våre egne strandlinjer, (ca. 1500 m) som omfatter flere strekninger med meget gode fiskeplasser både i Gudbrandsdalslågen og i sideelven Tromsa, som ligger bare 100 m fra Drengestuen.

Du vil dessuten kunne finne en rekke gode fiskevann i fjellområdene (ca. 100 vann i Ringebu kommune).
De naturgitte forhold, med gode og allsidige fiskemuligheter førte til at VM i fluefiske i 1994 ble lagt til Ringebu Kommune, hvor både Lågen og en rekke
skogs- og fjellvann ble benyttet som konkurransearenaer.

Rekreasjonsverdien er stor ved en fiskeferie.
Man får både mosjon og en rik og allsidig naturopplevelse i en variert, spennende natur.

Lågen er kjent som en meget god, fiskerik elv som rommer solide bestander av ørret, harr, sik, abbor og lake.

Ørreten i Lågen kjennetegnes ved at den er storvokst, helt opp til 11 kg. I nedre del av Tromsa og andre sideelver finnes også relativt stor ørret.

Harr og sik finnes i store bestander, de går ofte i stim og byr på et interessant fiske, spesielt om kvelden og natten. Vanlig fiskestørrelse: 100 – 500 gram, maksimalvekt 1 – 1,5 kg.

Abbor finnes både i Lågen og i en rekke fjellvann i området.

Laken er en velsmakende torskefisk som finnes i Lågen og Losnavannet samt enkelte innsjøer. Laken kan oppnå vekter på flere kilo.
Om vinteren og utover våren er det muligheter for lakefiske på Losnavannet, men vi vil advare mot periodevis usikker is.

Generelt går fiskesesongen fra 1. juni til 5. september. I Lågen starter fisket 20. mai, for enkelte redskapstyper tidligere. Med enkelte mindre begrensninger kan man i Lågen fiske hele høsten og vinteren.
En populær fiskemulighet i vinterhalvåret er isfiske, spesielt i de fiskevann som har store røyebestander eller stor abbor.


 

 


::Aktuelle Linker::

Ringebu Natur


Design by Mediamix